De details bepalen de kwaliteit

Bij Quality Nuts is kwaliteit geen loos begrip. We leggen de lat hoog voor onszelf én voor ons assortiment. Door onze jarenlange ervaring in aan- en verkoop van noten en gedroogde vruchten weten we als geen ander de beste producten voor onze klanten te selecteren. Mooie, smaakvolle vruchten, van exclusieve herkomst en uitmuntend in textuur en kaliber, … Quality Nuts creëert toegevoegde waarde tot in het detail.

Walnoten

Eersteklas walnoten zijn zacht van smaak, niet te bitter en licht van kleur. Om deze kwaliteit te kunnen garanderen, werkt Quality Nuts met Chileense walnoten die met de hand gekraakt worden. Het manueel kraken gaat trager dan het machinaal proces maar beschadigt de noten minder en zorgt ervoor dat ze niet in kleine stukjes breken. Daardoor krijg je een smaakvoller en fraaier product.

Walnoten van Quality Nuts
Walnoten van Quality Nuts
Quality Nuts walnoten

Medjoul Dadels

Size does matter. Wanneer we het hebben over medjoul dadels gaat dit zeker op. Hoe groter de vrucht, hoe lekkerder. De dadel is vleziger, sappiger en zachter van smaak. Quality Nuts selecteert enkel medjoul dadels met 0 tot 5% loose skin (losse huid). Dit is de mate waarin het gedroogde vel van het vruchtvlees loskomt tijdens het droogproces. Minder losse huid betekent een betere bescherming van het vruchtvlees en dus een dadel die smeuïg en smakelijk is.

Medjouldadels van Quality Nuts
Medjouldadels van Quality Nuts
Quality Nuts medjoul dadels

Abrikozen

Het aanbod in gedroogde abrikozen is groot. Quality Nuts kiest voor abrikozen van Turkse herkomst. Deze vruchten zijn heerlijk sappig. Ze zijn groot, wat betekent dat ze beschikken over meer vruchtvlees en dus smakelijker zijn van textuur. Bovendien zijn de Turkse abrikozen mooi egaal van kleur en worden vruchten met gelijke groottes zorgvuldig geselecteerd.

Abrikozen van Quality Nuts
Abrikozen van Quality Nuts
Quality Nuts abrikozen

Rozijnen

Quality Nuts zweert sinds jaar en dag bij de Chili Jumbo Flame blauwe rozijnen. Deze soort versuikert minder snel en behoudt qua smaak haar typerend zuurtje. Het is een variant waarbij na het drogen nog steeds veel mals vruchtvlees aanwezig is. Je hoeft dus nooit te vrezen dat deze rozijnen hard worden en hun smaak verliezen zoals bij andere soorten soms het geval is.

Rozijnen van Quality Nuts
Rozijnen van Quality Nuts
Quality Nuts rozijnen
Met de hand geselecteerde noten voor jouw speciaalzaak

Met de hand geselecteerd

De met de hand geplukte noten en gedroogde vruchten van Quality Nuts zijn gegarandeerd kraakvers en superlekker. Bon vivants vinden in onze uitgebreide selectie het beste wat de natuur te bieden heeft. Door de pure smaak van onze producten kan je elk bijzonder moment intenser beleven. Geniet ten volle van een smaakvolle apero, een luxe momentje voor jezelf of een bourgondische kaastafel met onze heerlijke producten.

Sinds 1989

Quality Nuts is sinds 1989 hét kwaliteitsmerk voor fijnproevers met een passie voor authentieke producten die ten volle willen genieten van pure smaken. Al onze noten en zuidvruchten worden nauwkeurig met de hand geselecteerd. Authenticiteit en vernieuwing gaan bij ons hand in hand. Van elk gezellig samenzijn maak je een culinair hoogstandje met onze kwalitatieve noten en gedroogde vruchten.

Sinds 1989 specialiseert ons familiebedrijf in noten, dadels en gedroogd fruit voor speciaalzaken
Speciaalzaken vertrouwen op Quality Nuts voor een topassortiment aan noten en gedroogde vruchten

Van vakmensen

voor vakmensen

Voor Quality Nuts is enkel het beste goed genoeg. Dat bereiken we door een geslaagde combinatie van vakmanschap en passie voor kwaliteit. Ons assortiment is exclusief samengesteld voor speciaalzaken en delicatessenwinkels en dus niet verkrijgbaar in supermarkten of bij grote retailers. Op basis van onze jarenlange ervaring en de feedback van onze trouwe klanten hebben we heel wat kennis opgebouwd. Bij het selecteren van producten, het bepalen van het assortiment en ontwikkelen van onze verpakkingen maken we zeer bewuste keuzes en letten we op elk detail. Doorheen de vier seizoenen passen we ons gamma aan op basis van de oogstkwaliteit.

Topkwaliteit van sourcing tot levering

Bij Quality Nuts hebben we oog voor elk detail en we waken zorgvuldig over alle kwaliteitsparameters. Dat gaat van een uitstekende relatie met onze betrouwbare leveranciers tot het nauwgezet monitoren van onze productieprocessen en logistieke flow. Quality Nuts is daarom ook ISO 22000/FSCC gekwalificeerd.